dag 4; een echte mate cultuur.
heee lieve hollanders!
zoo we hebben hier draadloos internet, dus maar even gebruik van maken om jullie op de hoogte te houden. Ik weet niet of ik in mijn gastgezin draadloos internet heb, nu kan het dus nog. Ik hoorde straks dat ik waarschijnlijk donderdag avond al naar mijn gastgezin ga, i.p.v vrijdag ochtend. dat omdat er donderdag avond een meeting avond is voor alle gastgezinnen, en de gastgezinnen die ver van Rosario wonen niet twee keer op en neer gaan rijden. Mijn gastfamilie woont geloof ik 2 uur rijden vanaf Rosario waar ik nu ben. Ik ben er trouwens ook achter gekomen dat mijn familie waarschijnlijk op 5 hoog in apartement a woont, 421 meten van de parana rivier. Nou hoe weet je dat? ik ging aan iemand van WEP vertellen waar ik woonde en het huisnummer betekent hoeveel meter je van de rivier woont, en dan staat er bij mijn huisnummer ook nog 5 to. Dat betekent 5 de verdieping zei hij, en dan staat er ook nog een a, dat betekent apartement a. Maar hij vertelde dat dit meestal zo was, niet altijd maar hij dacht van wel, nou dat word gezellig ik ben benieuwd. In mijn vorige titel had ik al het woord mate staan, maar ben er toen niet echt op in gegaan zag ik later. maar ik wil jullie er wel over vertellen. Nou mate is een soort thee. Iedereen drinkt het de hele dag door. Het zit in een houten beker en je drinkt het met een ijzeren rietje. En het liefst deel je het met iedereen die je op straat tegen komt. ook loopt iedereen met een termoskan met warm water, want je giet steeds nieuw water op de mate blaadjes. Eerst dacht ik echt, oooh wat een overdreven gedoe, maar het is echt een cultuur. Zo hebben ze hier ook geen biertap maar een matetap. dat is toch grappig! Daar komt dan van die mate blaadjes uit en daar giet je water op, ik zag het op een marktje. Als je door de stad loopt zie je overal groepjes mensen zitten met mate, maar dan wel een beker dat ze de hele tijd doorgeven, en natuurlijjk weer die termoskan met heet water. Het is niet heel lekker vind ik, maar met een laag suiker er over heen is het te doen. Maar ze zeggen dat je het veel moet drinken en dan vanzelf lekker gaat vinden, nou ik ben benieuwd. Vandaag zijn we trouwens op citytour geweest door Rosario. Eerst was het heel mooi weer, maar we waren nog niet weg of het begon te stort regenen, maar daar hebben we niet veel last van gehad in de bus. Ik weet niet wat we morgen gaan doen, ik ga het zo maar eens vragen, ik ben benieuwd. Nou wat kan ik nog meer vertllen; ik weet niet of ik al heb vertelt dat er nog twee meisjes naar mijn stad gaan, een oosterijker en een italiaans meisje. Ze blijven maar voor 6 maanden en zitten op de zelfde school als mij. Trouwens weetje waar ik ook ben achter gekomen; het gastgezin heeft mij helemaal niet gekozen, iedereen word gematcht, zoo ze kijken naar je hobbies intresses en hoe je gezin in elkaar steekt en maken dan een match met een argentijns gezin. Zo waren bij mij de overeenkomsten dat ik een instument bespeel en me zusje ook en dat ik van sporten hou en mijn hele familie ook. Nou als je er zo bent kom je van alles te weten. maar goed ik denk dat dit wel weer even genoeg was, nu zijn jullie op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en feitjes. Ik weet dat mijn spelling slecht is, altijd al geweest, en nu ik tussen alle andere landen zit, en de hele tijd duits, engels of wat dan ook praat word het nog slechter. maar goed. DE NADA! ( dat roept iedereen hier de hele tijd, het betekent zo iets van: het is niks, ze zeggen het meer in plaats van alsjeblieft, de nada, graag gedaan)
Liefs Anke vanuit Rosario, Santa Fe.
wat spannend allemaal groet uit gennep
Heee lieve Ank,
Klinkt echt alsof je het daar heel erg naar je zin hebt! Ik ben benieuwd hoe je het bij je gastgezin gaat hebben. Ik blijf je volgen.
xxxx
Hey Lieve Ank
Wij komen net zelf terug van Mallorca,ik heb je verhalen gelezen,hartstikke leuk en spannend allemaal.
Dikke kus van ons allemaal,en ik blijf je volgen.
kusXXXFrits en 10.
Hee lieve ank!
Super om te horen dat je het erg naar je zin hebt!
Wat grappig dat je echt bent `gematcht`
Ik blijf je volgen, en ben benieuwd naar de rest van je verhalen!!
Veel liefs!
Goeiemoggel!!
Zo te horen is Argentinie echt supertof! Misschien moet ik daar ook heen gaan volgend jaar:D:D. Ik heb trouwens skype ginstalleerd, als je dat daar kunt doen als je geendraadloos internet hebt... Maar ik ben er op voorbereid:P.
Veel plezier verder nog, en ik lees wel weer wat van je:D.
Kuß
Heey Meid,
Ik ben net terug uit Frankrijk en ik dacht meteen aan jou. Ik heb al je berichten gelezen dus ik ben weer op de hoogte. Gelukkig heb je het naar je zin, veel plezier nog!!!
XXX