Mijn High School jaar in Argentinië.

Felíz cumple abuela Lily.

Heee lieve lezers!

Oké, gek word ik er van, dit is nu al de 4 de keer dat ik een blog heb getypt en hij weg is. Ik kan het verhaal ook niet kopieren om het later weer te plakken als het mislukt is, heel vreemd. Maar ik heb ontdekt dat ik het vehaal wel kan plakken, oke. Nu typ ik het dus eerst in word, en plak ik het daarna, net zo vaak tot dat het eindelijk gelukt is. Tot zo ver mijn frustraties.

Waar gaan we beginnen, ik zit nu thuis, hier in Paraná. We zijn net terug uit Uruguay. Uruguay? Jaa ik ben in Uruguay geweest. Ik begin bij het begin.

Vrijdag avond kwam mijn cordinator Virginia langs, om te checken of mijn reisdocumenten in orde waren. Wannnt, maandag ga je naar Uruguay! WHATT? HUHH? Ik had hier wel iets over horen vallen, maar helemaal goed begreep ik het ook niet. Maar goed, super vet natuurlijk. Oma Lily is vandaag 80 jaar geworden, en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Hop met de hele familie naar een hotel in Uruguay.

Zaterdag zijn we de hele dag bij familie geweest om een liedje te bedenken voor Oma Lily en te knutselen. We hadden een liedje gemaakt op een heel bekent liedje hier; namelijk; http://www.youtube.com/watch?v=bGIMlCiq6Ws&feature=fvst. Kennen jullie dat? Ik weet nu niet of ik het liedje al ooit in Nederland had gehoord of dat ik het hier voor het eerst had gehoord, want voor mij klinkt het heel bekent, maar het kan ook zijn dat ik het hier zo vaak heb gehoord dat ik het nu heel bekent vind. Het liedje zouden we gaan zingen met alle kleinkinderen. Dat zijn er 8 en met mij er bij dus 9. We hadden ook shirts gekocht en op de achterkant een tekst geschreven. Abuela, lo mejor de la vida eres tu! Dat betekent; Oma, het beste in het leven dat ben jij! Super super super lief. En we maakten een pooster, met al onze handafdrukken en ;GEFELICITEERD OMA. Maar dat natuurlijk allemaal in het spaans. Aan het eind van de dag waren we hier eindelijk mee klaar, en ging ik samen met Federica, Florencia en nog een hoop vriendinnen van Florencia naar de MCdonalds eten. Op zondag hadden we niet veel gedaan. Spullen pakken voor Uruguay en ik was nog met Catalina en de hond in het park wandelen. Woooow meeen oooh meeen, wat is het daar op zondag druk zeg, niet normaal veel jongeren. Ze gaan er kletsen, hangen, muziek luisteren en natuurlijk mate drinken. Ik kwam er ook mensen van mijn klas tegen en later ook nog vriendinnen van Florencia. Ze vroegen of ik met hun mee ging. Maar het was inmiddels al zondag avond, en dat betekent hier; kerk avond. Ik ga voor de sociaal heid maar mee. Opzich vind ik het ook wel fijn, het leven is hier zo druk en hektisch en in de kerk is het lekker rustig, en houd iedereen zijn mond :-). haha.

Nou toen was het dan maandag, we zouden om 7 uur aanrijden dus om 8 uur reden we aan. Het zou ongeveer 3 uur rijden zijn, dus 5 uur later waren we er. Haha dan weetje een beetje hoe dat hier in elkaar zit. We gingen met de hele familie naar een All inclusive hotel, ja ja Doretje, lekker luxe. We hebben de hele dag gezwommen, getennist etc. Savonds gingen we met de hele familie eten. Na het eten ging een van de kleinkinderen een liedje (lang zal ze leven, maar dan in het spaans) op een heel oud instrument, het instrument was van opa geweest, een soort acordion. Het was haar wens dat een van de kleinkinderen er op kon spelen, zo Juan Pedro, hij is denk ik 8 jaar, had speciaal voor oma een paar lessen genomen en kun nu een liedje voor haar spelen. Super leuk vond ze dit natuurlijk. Daarna kwam de taart, 80 kaarsjes en smullen maar! Toen was het tijd voor ons liedje, het ging goed, zelfs ik zong mee in het spaans! Ze vond het heel mooi, dat heeft ze me vandaag nog zoon 100 keer vertelt. Ik ben voor haar echt haar 'grandson' waar ze natuurlijk haar klein dochter mee bedoelt. En pap en mam, ik heb haar gefeliciteerd namens jullie, ze was jullie erg 'senkfull' en daar bedoelt ze natuurlijk Thankfull mee. Na het optreden gingen we nog wat drinken en toen naar bed. Vandaag vroeg op gestaan, zodat we nog konden zwemmen etc. Rond een uur of 12 reden we weer vanuit Uruguay naar Paraná. Omdat de moeder weer naar Buenos Aires is voor haar werk, zaten ik en Florencia in de achterbak van de auto van de opa en oma van de nichtjes. Ook bij de douane vonden ze dit geen enkel probleem (wel vreemd) . Ik trouwens ook niet, want ik kon lekker liggen slapen :-D.

Nu is het bijna 7 uur en gaan we straks naar Tio en Tia (oom en tante) en blijven daar slapen, want vanacht om 4 uur moeten we op school zijn, en vertrekken we met alle leerlingen van het secondaria, of te wel iedereen boven de 12 naar BUENOS AIRES. We gaan daar naar Technopolis, ik heb even gegoogeld en het is net zo iets als Nemo in Amsterdam, maar dan veel groter. 60 hecktaren groot. Het is vorige maand geopent, en schijnt super leuk te zijn.

Ik wilde jullie natuurlijk al eerder laten weten dat ik naar Uruguay ging en naar Buenos Aires ga, maar zo als ik ook al heb vertelt werkt mijn weblog niet altijd mee. vervelend, maar goed. Dit was in het kort mijn avontuur in Uruguay, ik heb veel foto;s en zal zo snel mogelijk wat foto's op mijn site zetten.

Dit was in het kort mijn avontuur in Uruguay! Na dat ik van Buenos Aires afkom zal ik snel weer een blogje schrijven, hoe alle gewonen dingen gaan, zoals; spaans, school en atletiek. De tijd vliegt, het is nu al weer 16 augustus.

En ja, ik zal goed op me zelf letten!

Heeeeeel veeel liefs uit Paraná.

xxxxxxxxxxxxxxx Anke.

p.s. Yesss Nona is terug van vakantie, snel skypen?

p.s.s. Nog een wist je dat. Wist je Jan, Dot, Gijs en Siem, dat ik het echt super vond dat jullie naar Schiphol kwamen. Dat wilde ik gewoon nog even een keertje kwijt.

Lotte

Hee Anks
Ik dacht snel nog even voor t slapen gaan m'n
Mail checken en toen zag ik dat jij had
Geblogt!! Heel leuk om nog even te lezen voor
Het slapen gaan haha! Heeeeeeeel veel plezier in buenos aires en als je perongelijk Evita nog
Ergens tegen komt weet je het hè!!! Picture picture picture!!
Dikke knuffel en heeel veel LOBBI!!

dorothe

hola miel,[vertaalmachine snap je wel he]
Anke je komt tijd tekort met alle uitstapjes en andere bezigheden[ behalve school]. Kunnen ze geen leuke tante gebruiken, dan kom ik even over.
En ja Ank wat dacht je, dat we jou zomaar zouden laten gaan zonder een echt afscheid en een dikke knuf.
Liefie[ op z'n goeds nederlands...mama...] geniet geniet maar dat doe je ook wel, we mailen xxxxxxxxxxxxxxx Dottie
P.s. vanmiddag Nona in de Hema gespot

ronny

hoi anke dat liedje komt ons ook bekent voor en die oude accordeon zal wel een [als ik het goed schrijf]bandoneon zijn weet je van maxima"s bruiloft. nou klinkt weer allemaal super. wij hebben een mooie vakantie gehad duitsland en ierland als de foto"s klaar zijn brieven we je. houdoe ronny ria