Mijn High School jaar in Argentinië.

Fiesta de Disfraces.

HALLO HOLLAND!

HET feest van het jaar is al weer voorbij, me eerste spaanse les zit er al weer op, en ik hoop dat dit tijd is voor een wat rustiger weekje. Oftewel het is weer tijd om een blogje te tiepen.

Zondag was het dan zo ver; Fiesta de Disfraces, voor de Nederlanders onder ons; Het feest van de kostuums. Ook wel HET feest van het jaar. We waren al de hele maand bezig met onze kostuums, wat zouden we worden, stof kopen, naar de naaister brengen, en af en toe naar de naaister om de kostuums te passen. Uiteindelijk waren we dan alle vier, Florencia, Camila, Delfina en ik ASTRONAUTEN. Haha hartstikke leuk. Rond 7 uur kwam Lara hier heen, een ander vriendinnetje, we gingen naar de supermarkt om eten te kopen, toen namen we de taxi naar Delfina, ze woont buiten de stad dus dat was wel 20 minuten rijden. Bij Delfina kwamen ook nog 3 andere vriendinnetjes en samen gingen we ons klaar maken voor HET feest, eten, pakjes aan en gaan. Om half 1 gingen we al, Half EEN dat is echt vroeg voor hier. Het was dicht bij het huis van Delfina, haar zus bracht ons. Het was een super groot terein, zoon pinkpop terein zeg maar, niet dat ik ooit op pinkpop ben geweest, maar zoals ik het ken van TV. Ik heb gehoord dat er wel 40.000 mensen waren. Heel veel mensen dus. Het was een gekke bende, we rende overal heen, en overal kwamen we mensen van onze klas tegen. Ook hadden we zoon soort koepels gemaakt voor op ons hoofd van papier mache, en ik en Delfina hadden zo waar Meteorieten gemaakt, haha. Zie je het al voor je. Nou die koepels en mereorieten waren we al snel kwijt. Iedereen maar dan ook iedereen was verkleed, je kunt het je zo gek niet bedenken. Een man had een hele grote papier mache pak aan van DE HULK, wel 3 meter of zo. Heel veel mensen hadden zelf gemaakte kostuums. Van chocolaatjes tot lollies en van dokter tot zebra. Echt heel leuk om te zien allemaal. Het was een heel leuk feest. Onder mijn pak droet ik wel 3 majo's en 3 truien. Want ja het is nog steeds winter, en dat viel ook wel weer te merken. Op het begin was het echt warm, maar later heb ik weer lekker kou zitten lijden, met gevolg; een geweldige loopneus. Maar het was het allemaal waart. Rond half 8 ochtend waren we weer thuis. JA HALF ACHT. Dat vinden ze hier vrij normaal. Ze vinden het veiliger om sochtends vroeg over straat te gaan dan snachts, zit wat in maar toch, ik had al bijna zoon 24 uur niet meer geslapen. Om 8 uur lag ik dan eindelijk in bed, om om 3 uur weer in de auto naar huis te zitten.

We hadden maandag vrij, (anders konden we natuurlijk ook niet tot half 8 op het feest blijven want school begint nog steeds om kwart over 7 (!) ) want dat was de herdenkings dag van San Martin. Een held in de geschiedenis van Argentinië. Vraag me ook niet precies wat, want daar weet ik de details ook niet van.

Vandaag weer lekker vroeg op en naar school. Had ik trouwens al vertelt dat we hier elke dag de vlag ophijsen en dan het volkslied van Argentinië word gedraait. We staan allemaal in rijen, per klas en jongens en meisjes gescheiden te kijken. Wel zingt niemand mee, dat is jammer. Als de vlag eenmaal boven is word er geklapt, dan nog een toespraakje van de derectrise en dan gaan we allemaal naar de klas. Het vlag ophijsen gaat zooooo sloom, de eerste keer kwam er echt geen eind aan. Het duurt het hele volkslied, en dat is lang, het kan goed dat het maar 2 minuten is, maar het lijken er echt 10. Maar toch vind ik het wel wat hebben. Vandaag op school niet veel gedaan, ben erg moe, de hele tijd een beetje zitte luieren en tekenen. Om 5 uur had ik dan me eerste spaanse les, heel leuk. Florencia had me vertelt hoe ik er heen moest lopen, en daar ging ik dan om kwart voor 5 met een map van Paraná naar me eerste spaanse les. Ik kwam nog een jongen uit me klas tegen, gelukkig heeft hij me map niet gezien, * daar ging anders me reputatie * haha nee hoor dat valt ook wel mee. Maar goed, 5 minuten later was ik er al. Ik krijg spaanse les van een vrouw van ongeveer 25 jaar, en ja hoor ze heet ook weer Florencia, want iedereen heet hier zo. Samen met een meisje uit Australië, zei is hier sinds april, en is ook met WEP naar Argentinië gegaan. Ze kan dus al een stuk beter spaans dan mij, maar het gaat goed samen. Ik heb een half uur langer les dan haar, dus toen ze weg was hebben we nog over het huis geleerd, haha. Slaapkamer, Badkamer, Keuken etc. Nu heb ik blaadjes mee gekregen zodat ik thuis kan oefenen. Het was heel gezellig. Een leuke leraares, en een leuk Australisch meisje. Nou dat was dan weer zoon beetje mijn dag.

Sorrie ik kan echt geen korte blog verhalen schrijven, mijn excuses. Ik heb nu nog zo veel meer te vertellen maar dat zal ik jullie wel niet aan doen. Ik zal snel weer bloggen.

p.s. Haha nee Ronny, ik heb inderdaad niet zo veel verstand van vissen, kun je er goed vissen? Ik had alweer gehoord van Dot dat jij en Siem weer waren vissen tot savonds laat, alleen niet veel gevangen. * zoals gewoonlijk, ghegheghe *

p.s.s. Ooh bijna vergeten, me eerste tv primaire zit er ook al weer op, bij Fiesta de Disfraces was er een camera, en wij stonden daar voor te springen, krijg ik een smsje van Lotte, want jaa die was nog steeds in Paraná, dat ze mij op tv zag, haha wat leuk!

Heeeeeel veeeeel liefs.

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo <-- lekker amerikaans.

Anke.

Hannie

Nou Anke ik vind het helemaal niet erg dat je lange blogs schrijft. Ik geniet er iedere keer weer van.
Liefs van MAMS

dorothe

Anke ik ben erg benieuwd naar foto's van het "carnavals feest ", zitten misschien leuke ideeen bij voor volgend jaar.
En ja Anke ook jij bent af en toe aan een rustmoment toe, raar he!!!!
Lovies, mun tante uit Marokko en die st.....

ronny

nou we vangen nog wel eens wat, en bot vangen hoort daar ook bij het is trouwens altijd leuk om met da menneke te vissen t joch is zo fanatiek en kan ook nog, goed vissen. maar s"nachts aan de maas kreeg ie het koud ja en dan gaat het over. maar goed je schrijft leuk en ik lees het graag hou je goed doeiiiiiiiiiiiii

maud

ankieee, het klinkt echt allemaal super leuk daar! Ik ben wel benieuwd hoe je astonautenpak eruit zag! denk je nog vaak aan me met je armbandje? hahaha kussie

nona

waaaaaauwie wat een leuk feestje zeg! ik zag ook je foto als astonaut of facebook, zag er goed uut! kusjesss

Anneline

Anke je hebt zo'n leuke verhalen, dat feest klinkt echt megaaaleuk en volgens mij heb jij je ook goed vermaakt! kei mooie pakken trouwens, ik zag de foto's op je facebook! en leuke helmen hihi. kuss

Jet

Ha Anke
Ben voor de eerste op deze site gaan kijken. Wat leuk is t daar zeg.En ook mooie foto's, ja ja. Het gaat je heel goed zo te zien en te lezen.Geniet ervan meisje.
Veel groetjes ui Heijen.