De wonderen zijn de wereld nog niet uit; Yo tengo un 7 y 9 de Ingels!
Vriendjes en vriendinnetjes!
Eindelijk weer een blog van mij, jawel nog steeds van uit Paraná! Het gewone leven is zoon beetje begonnen en dat is nog steeds heel druk. Ik heb na school lekker veel te doen, dus niet zo veel tijd voor een blogje! Maar donderdag is (tot nu toe) me vrije dag.
Op maandag tot en met donderdag ga ik van 7 tot 3 naar school. Op vrijdag van 7 tot 1. Lange dagen dus. Op maandag ga ik na school om 4 uur atletieken. Het atletieken is zo gezellig. We beginnen altijd met 15 minuten rennen, en ja, er zijn dagen dat ik dat volhou :-). daarna warming-up etc. en dan worden we in groepen verdeeld en gaan we allemaal verschillende dingen doen. Verspringen, hoogspringen, kogel, speer, sprint, lange afstand en ga maar door. We hebben 4 trainers, hele leuke. 2 vrouwen en 2 mannen. Op dinsdag ga ik om 5 uur naar spaanse les. Dat duurt tot half 7. Op dinsdag heb ik spaanse les samen met een meisje uit Australië, Bohemia! En ook dit is weer super gezellig. Bohemia is hier al bijna 5 maanden, dus een stukkie veel beter dan mij, maar ze kan me ook goed helpen. Onze leraares heet, jawel ook weer Florencia! Na spaanse les loop ik richtig mijn huis en Federica ook, dan lopen we samen naar het centrum en naar Hannah en Pauli's huis. Om 8 uur begint dan tango les! Vorige week was me eerste tango les! Ik vertel er later meer over. Op woensdag ga ik na school weer naar atletiek. Dan is het donderdag, me vrije dag! Maar meestal is er toch wel weer wat gepland, zoals vanavond naar het Theater. Catalina heeft een dansvoorstelling. Vrijdag na school ga ik eerst een uurtje naar spaanse les, en daarna snel door rennen naar de atletiek. En dan begint het weekend. Op zaterdag en zondag middag eten we vaak bij familie. Soms blijven we daar de hele dag, of gaan nog ergens anders heen. Op zaterdag avond is de uitgaan avond. We gaan niet altijd uit. Soms gaan we gewoon naar een vriendin ofzo, en daar de hele avond kletsen en samen eten. Zo dit was zo ongeveer mijn week planning.
Inmiddels ben ik er ook al achter dat de wonderen nog niet de wereld uit zijn; zoals je al in me titel kan lezen. Ik had gewoon een 7 voor een gramatika toets van engels! We moesten ook wat in het engels voor de klas vertellen, je moest iets voorbereiden. Niemand wilde beginnen, dus ja, dan begin ik maar weer. '' I am going to tell you something about my own beautiful country; The Neterlands!'' Zo als dat geen top intro was wist ik het ook niet meer, nu moest ik toch snel verzinnen wat ik ging vertellen. Maar met succes; hoppa een 9! Haha ik denk dat dit ook wel wat over het engels nivo van hier zegt en niet zo veel over mijn vooruit gang maar goed.
Ook ben ik begonnen met Tango les, en raad eens wat; het is super leuk! Echt waar! Ik ben dinsdag dus voor de eerste keer geweest. We hebben een hele leuke leraar, hij is super goed. We willen twee keer in de week gaan, dus even kijken wanneer, misschien op vrijdag, en dan maar een uurtje naar atltiek en en snel door rennen naar Tango les. Op dindag na de Tango les ging ik even met Federica naar het huis van Hannah en Pauli, wauuuuw! Wat een mega huis. En toen we in de slaapkamer van Pauli waren kon me geluk niet op: Een electrische piano! Ik had al zoon 7 weken geen piano meer gespeeld. Dus een top dagje!
Woensdag na de atltiek ben ik met Hannah en Federica een ijsje gaan eten in het centrum. Overal op elke hoek zit een ijskraam. Heerlijk! Vooral de dulce de leche! haha.
Even denken, ik moet nog zo veel meer vertellen, maar als ik dan eenmaal met een blog bezig ben ben ik natuurlijk alles weer vergeten.
Vandaag zijn we met de 5 de en 6 de klas naar het huis van het gouverment geweest. Oke heel slecht vertaalt, maar ik weet niet hoe ik eht moet vertalen, gewoon de gemeente zeg maar. Een heel mooi oud gebouw. Het ging over de politiek; No entiendo nada! oftewel, niets van begrepen. Maar plots hoorde ik iets van; Intercamibo de Holanda. En toen schrok ik weer wakker, ze hadden het over mij. Het was iets van een bedrijf van het gouverment heir werkten samen met ''Harmsen'' (nou dat klinkt behoorlijk Nederlands) uit Nederland. Laatste twee uur hadden we uitval, en toen ben ik thuis maar proberen te gaan slapen, maar echt dat slapen overdag is niets voor mij. Te veel geluid en licht, dan kan ik echt niet slapen. Vanavond gaan we dus naar het Theater. Ik was er vorige week ook omdat een vriendinnetje van Florencia moest dansen. Helaas waren we te laat en hadden haar gemist, maar ook echt een super mooit Theater, zoon opera Theater uit films!
Oooh bijna vergeten, volgende week donderdag begint de week van de studenten. Donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag. En dan hebben we op woesndag vrij, want dat is de dag van de student! Er zijn uit mijn klas 3 mensen die mee organiseren. We gaan 4 dagen lang spellen en sporten doen. Ik zit in de 5 de en wij spelen tegen de 4 de en 6 de. Er zijn 2 klassen van de 4de. Er kan een klas winnen. De prijs is een asado met de hele klas, op de sportclub of op het strand. Vorig jaar heeft mijn klas gewonnen, hoop dit jaar weer. We moesten alle spellen en sporten verdelen, en jaa hoor; Anke doet wel even alles mee. Haha. Ik moet touwtrekken, volleyen, hockeyen, estafette lopen en nog iets wat ik even vergeten ben. Ik heb er zin in.
Ik moet voortaan echt sneller blog´s schrijven, want als ik zo lang wacht vergeet ik veel te veel. Ik ga nu proberen foto´s up te loaden, maar dat duurt heel erg lang!
Heel veel groetjes en liefs.
Anke.
p.s. ambulances hebben hier echt een raar sirene geluid er kwam er net weer een voorbij; tuda tuda, fjiew fjiew, toink toink, boeww boeww! <-- jaa echt1
----------------------------------------------
wish list;
-hagelslag,
-stroopwafels
-zoete drop
Felicidad de tu 7 de Ingles!
Nu het dansen nog ;)
Aaah heerlijk dat je weer ff op de piano hebt kunnen rammen!! Heb je je hieperlied ook ff geshowt?
Xxxxxxxxxxx
haha dat van die ambulances klopt innd!! Coole foto's van ons trouwens. Snel weer meeten!
xxxxx
tango mooi hoor als je dat goed kan steel je de show als je op vloer bent, de mooiste dans uberhaubt! niet slapen door fel licht doe een slaapmasker op, probleem opgelost! groet van de stadse doeiii