Mijn High School jaar in Argentinië.

Nederlandse invloed in een groot land!

Fans en andere mensen!

Ik weet het nog als de dag van gister, maar inmiddels is het toch al weer meer dan zeven hele weken geleden. Ik begon met het inpakken van me hele leven in een koffer waar nog niet eens 1/10 de van me leven in paste. Na een zorgvuldige selectie, van alles wat dan wel mee kon en niet, ben ik een hoop vergeten. En na een goede vlucht en een geweldige introducite week is het nu al meer dan 6 weken geleden dat ik samen met Virginia mijn cordinator en Hannah vanuit Rosario naar Paraná reed. Wat was Hannah zenuwachtig, ik eigenlijk helemaal niet zo. We reden door de tunnel van Santa Fe naar Parana. ´´Kijk dit is nu de stad waar jullie gaan wonen´´ werd verteld door onze cordinator Virginia. Wat een grote stad en wat een hoop mensen waren een van de eerste dingen die ik dacht. En misschien is dit wel mijn flat. Want ik was er inmiddels wel achter dat ik in een flat zou gaan wonen, achter me huisnummer stond immers 5to. En dat betekent 5de verdieping. Nu zijn we dan 6 weken verder en begin ik me echt thuis te voelen in die grote stad. Als ik dan zo alleen over straat loop op weg naar atletiek of spaanse les, ben ik toch wel trots, ja daar loop ik dan, in die grote stad.

Inmiddels is het al weer 12 september maandag avond. Een dag na dat de wereld werd opgeschud door het drama in Noord-Amerika. Het weekend zit er al weer op, en wat heb ik weer een hoop leuke dingen mee gemaakt.

Vrijdag na school ben ik eerst weer naar spaanse les gegaan, om vervolgens snel door te rennen naar de atletiek. Dat was weer super gezellig, en het verspringen gaat echt goed. Ik spring nu de hele tijd iets van 4.40m dat was me in Nederland nog nooit gelukt. Na atletiek nog even gekletst en taart gegeten die iemand had mee gebracht en toen weer naar huis gewandeld. Zo leuk, dan loop je op straat en dan kom je gewoon mensen tegen die je kent. En die vragen dan wat je hebt gedaan en wat je nog gaat doen enzo. Echt leuk. Rond een uur of half 11 gingen we naar de verjaardag van opa Manuel. Dit is eigenlijk helemaal niet hun opa maar de opa van de nichtjes, maar ja, allemaal ´one big family´. Tegenover het huis van opa Manuel werd een meisje 15 jaar. En 15 jaar is hier zoooo belangrijk, je kunt je niet voorstellen hoe groot die feesten zijn, denk aan ´my super sweet 16´! De avond voordat het meisje 15 word word er groot op de straat ´FELÌZ 15´ geschilderd. En alle namen van vrienden en familie. Ik en Flor gingen even kijken want Cami, een vriendin van Flor was daar ook. Toen gingen we nog even wandelen zo midden in de nacht, en kletsen met jongens uit onze klas die we tegen kwamen. Toen liepen we terug en gingen we heel hard rennen. Want het was nacht, dus dan zijn ze hier allemaal heel erg bang! En rond 2 uur lag ik dan toch uitgeput en wel, in me bedje.

Zaterdag middag ging ik eerst mee Flor naar de hockey wedstrijd bregen. Onder weg vroeg Rosana mijn gastmoeder of ik mee wilde naar de Campo! Jaa natuurlijk, ''me gusta el campo'' oftewel, ik vind de campo heel leuk! Smiddags na het eten van heerlijke empanadas ging ik samen met Rosana, een vriendin van Rosana, me jongere gastzusje en 2 vriendinnetjes van me gastzusje naar de campo. Het was weer heel erg leuk, weer even weg uit de stad. We hebben paard gereden, maar het paard had het erg warm, ik vond het maar een beetje zielig, maar schijnbaar had hij te veel eten gehad, en was hij te dik geworden. En moest ie weer afvallen. Ik heb dit keer veel foto's gemaakt, vooral van het paardrijden, dus ik zal er een paar op me blog posten. Dat foto's opladen duurt altijd heel erg lang, vandaar dat de foto's de hele tijd pas later komen, want ik heb niet zo veel tijd om op dat laden te wachten. Rond 8 uur kwamen we weer thuis. Flor vertelde dat Milly jarig was en dat we daar misschien heen gingen. Na heel wat gebel (ja dat doen ze hier extreem veel) was het dan beslist, we gingen rond 12 uur naar Milly en daarna gingen we uit. Je raad nooit de naam van de disco, dat verklaard ook meteen mijn titel van me weblog. De disco hete: Van Goch disco Vincent! Jaa echt! Vincent van Goch is hier heel bekent, en de meeste van de mensen waar ik kom hebben ook een na-maak van Goch aan de muur hangen! Rond 3 uur snachts gingen we dan naar; Van Goch disco Vincent. We kwamen binnen en er was een grote muurschildering van, van Goch him self! Naast de muurschildering hing een bord met; Heinike Amsterdam! Dan zo ver weg van huis, en toch zo dichtbij. Dat was echt grappig. Een jongen die er achter kwam dat ik uit Nederland kwam begon meteen met; Nederland, Van de Sar, Edgar Davids en ga maar door. Ja ook het Nederlandse elftal is hier naast Van Goch erg populair. Een jongen uit me klas houd het ook precies bij en kwam me de dag na een voetbal wedstrijd van Nederland vertellen dat Nederland had gewonnen met 11-0! Rond 6 uur lag ik dan weer uitgeput en wel, in me bedje.

Zondag heb ik eerst maar eens geslapen tot 12 uur smiddags, nog niet zo heel lang want ik lag er immers pas om 6 uur in. Zondag middag/avond ging Rosana met een vriendin wandelen langs de '' Costanera'' ik weet niet of dat ook een Nederlands woord is, maar het is langs de rivier, ooh misschien is het ''Boulevart'' in het Nederlands. Ze vroeg of ik mee wilde en natuurlijk wilde ik dat wel, want wat is het daar mooi zeg! Het park is ook super mooi, allemaal hele oude stenen trappen en dan loop je helemaal omlaag in een soort dal! Volgende keer gaat me foto toestel mee, belooft! En niet normaal veel mensen. Op 21 september begint de lente, en dat is wel al te merken. Het is nu bijna elke dag al 25 graden in de middag of warmer! Heerlijk zou je denken, maar om te atletieken is het echt heel heet. Na twee en een half uur wandelen gingen we weer naar huis, en ging ik met me gastzusje en een vriendinnetje maar weer eens een ijsje eten. Want wat zijn die hier heerlijk. Op elke hoek zit een ijskraam, met super lekker ijs. Ze zijn tot heel laat open, wel 2 uur snachts ofzo. Je kunt ijs bestellen en dat word dan thuis afgeleverd. Toen was het inmiddels zondag avond half 8. Oftewel tijd om naar de kerk te gaan. Ik had er al niet zo veel zin in, en toen zag ik dat Jenske op skype was, en toen vroeg ik of het goed was dat ik thuis bleef, en natuurlijk was dat goed. Dan mocht ik op de hond passen. Na ander half uur skypen met Jenske moest ze gaan eten, en ging ik me gastzusje helpen met het maken van het avond eten. Zondag avond is hier stadaard: Polenta avond. De eerste keer dat ik het at, heb ik echt maar 2 hapjes gegeten, wat vond ik het vies. Maar nu vind ik het serieus lekker! Het is een soort van mais poeder en daar doe je water bij, dus heel maar dan ook heel erg gemakkelijk, vandaar dat we het altijd op zondag avond eten. We doen er kaas door heen en saus die over is van een andere keer. Google maar eens; Polenta! Na het eten toch snel naar bed want het was weer 11 uur, en dan is me batterij toch wel weer aardig leeg.

Nu is het dan maandag en ben ik na school naar atletiek geweest, en ja ik weet dat het slecht is, maar we gingen weer gezellig met een paar mensen van de atletiek een ijsje eten. Volgende keer zal ik extra hard rennen om de ijsjes er weer af te lopen.

Maar trouwens niet alleen Vincent van Goch en het Nederlands elftal zijn hier erg populair. Heel Nederland en dan met name Amsterdam is hier erg populair. Veel van mijn familie is op vakantie geweest in Nederland. Sommige alleen in Amsterdam maar sommige ook in kleine plaatsjes en hebben een hele tour gemaakt door Nederland. Ik hoor echt veel mensen die naar Amsterdam zijn geweest, en vooral ook heel veel mensen die naar Amsterdam willen! Want ja, in Amsterdam is alles legaal...!

Zoals ik al vertelde begin ik me al aardig thuis te voelen in deze grote stad. Toch doe ik nog elke dag nieuwe dingen en ben ik elke dag opnieuw verbaast over de verschillen of over dingen die er gebeuren. En vooral elke avond over; hoe heb ik deze dag overleeft zonder in slaap te vallen?

Donderdag begint de ''Semana de Estudantes'' , De week van de student! Heb er zin in, voglens mij word het super leuk!

Morgen ga ik na spaanse les weer naar tango. Dit keer gaat Bohemia een uitwisselings student uit Australië ook met ons mee! Gezellig. Hopelijk verdwalen we dít keer niet opweg naar Hannah's huis. Misschien toch maar even op internet kijken hoe we moeten lopen. Een slimme meid, is goed voorbereid. Misschien waren Federica en ik dan niet zo slim de vorige keer.

Heel erg bedankt voor alle leuke reactie's en blijf vooral reageren, want die vind ik super leuk om te lezen!

Heel veel liefs, Anke.

Chau, nos vemos! (misschien dan via skype)

ronny

vind je verhalen ook helemaal geweldig en waar je oveal komt! ik moet morgen naar boekel en haren dat klinkt toch helemaal niet nee campo ,rosario ,santa fe , costanera . dat klinkt pas . maar ja we doen het ermee groeten uit de stad !!! doeiii

nona

je verhaaltje is leuuuk om te lezen!
oh weetje ik luister nu een liedje en die heet santa fe leuk he!!!!!!
doeeeeei ank, we mailen en skypen snel weer!

Anneline

Ik heb ook een keer polenta gegeten, het heeft heel weinig smaak, dus snap wel waarom je dat eerst niet lustte. We doen snel skypen en dan wel echt! kussies

Siem

Hoi Ankie,
is het leuk in argentinie ik zit nu in groep 7 het is heel saai hard werken dus saai haha groet siem

Wies

Dat dorpsmeisje maakt heel wat mee in die grote stad in het verre buitenland. Geniet er maar lekker van. Maak vrienden voor het leven! Groet Wies