Een week om veel van te leren.
Laat de tijd zijn werk doen, 't leven gaat zoals het gaat, maar zorg dat je er bij bent dat je weet dat je bestaat. Laat de vreugde vuren branden doe het onrecht in de ban, geniet met volle teugen pluk de dag zoveel je kan! -want opgeven is geen optie-
Lieve, lieve, lieve mensen!
Daar ben ik weer. Deze week weer veel mee gemaakt, maar dit keer vooral minder leuke dingen. Ik ben voor het eerst in me leven echt ziek geweest, maar dan ook goed ziek. En dat was VRESELIJK. Ik heb me echt heel rot gevoeld.En dan komt er ook nog eens bij dat ik hier aan de andere kant van de wereld zit, en dan word het allemaal eventjes te veel. Maar met dank aan ons mams en paps, door lekker te skypen is nu weer alles helemaal in orde! :-D.
Het begon op dinsdag, de hele dag al buikpijn, ik dacht, kom op Anke, stel je niet aan. Maar het werd maar erger en erger, de hele nacht wakker gelegen van de pijn, nou de volgende dag dus maar niet naar school. En natuurlijk moest de dokter langs komen. Zoals ik het liefst zo min mogelijk met de dokter in aanraking kom, bellen ze em hier voor elke scheet. Nou de dokter kwam en er werd een hoop op me buik geklopt en van alles vertelt wat ik wel en niet mocht eten, oftewel; buikgriep. Ik kreeg een drankje dat ik om de 8 uur moet innemen, en doe dat dan ook braaf. Beetje jammer dat ik alleen polenta mocht eten zonder saus. En zoals ik al in een andere blog had vertelt is dat absoluut niet mijn favorite eten. Ik moest het dieet twee dagen volgen. Vandaag is het dag 4. Gister alleen een appel gegeten, toen savonds toch wel heel veel honger en pasta gegeten, niet volgens het dieet maar het was inmiddels al dag 3 dus ik vond dat dat kon. Nou me buik begon wel weer te borrelen. Wat is ziek zijn vreselijk. Vandaag gaat het al weer stukken beter, maar toch vind me gastmoeder dat ik het dieet nog maar even moet blijven volgen, dus vandaag was het plakrijst met smeltkaas, heerlijk. NOT! Maar goed, hopelijk vanavond dan wel gewoon eten wat de rest eet.
Maar natuurlijk zijn er ook nog leuke dingen gebeurd. Donderdag hadden we vrij van school omdat een belangrijk persoon van Paraná dood was gegaan op deze dag, of jarig was, haha dat heb ik niet helemaal goed begrepen, maar we hadden vrij. Ik was ziek want het was immers donderdag, maar daar had ik echt geen zin in, dus ik had Hannah gebeld of ze het leuk vond als ik langs kwam. Me gastzusjes gingen de hele dag naar het hockeyveld voor een wedstrijd dag-festifisteit. Ik ging eerst bij oma en de andere famlie eten, en toen werd ik -ja ja omdat ik ziek was- met de auto naar Hannah en Pauli gebracht, samen met Federica. Het was heel gezellig maar ik had eigenlijk nog iets te veel buikpijn, maar zo eigenwijs als ik ben trek ik me daar niets van aan. Om half 9 was ik weer thuis, en nee het ging nog steeds niet echt goed. Lekkere plak rijst met kaas gegeten.. en toen gaan slapen. Nou ja slapen, weer wakker gelegen. Toen vrijdag, gister dus, maar niet naar school geweest. Bij mij in de familie vinden ze school heel belangrijk, dus dat ik weer thuis bleef was niet helemaal goed volgens mij, maar oke, ik voelde me niet in orde dus ik koos er voor thusi te blijven. Smiddags belde me gastzus dat we bij oma gingen eten, dus ik snel kleren aan en naar oma. Lekker een appel gegeten, want die mag ik ook volgens me dokter dieet :-D. Gister avond kwamen er jongens uit onze klas langs en hebben we zitten kletsen en plannen gemaakt over wat we toch zouden gaan doen, nou daar doen ze lang over. Uiteindelijk was om 10 uur het plan om naar Franco, een jongen uit me klas te gaan. Om 12 uur gingen we dan eindelijk naar Franco, en dat was leuk! Spelletje gesepeeld, en natuurlijk word er weer gedanst, nou ik hou niet zo van dansen, maar het kijken is al grappig. De meeste kinderen van mijn school heb echt een vet groot mooi huis, deze jongen dus ook. Jaloerrsss!
Vandaag ben ik samen met me jongste gastzusje naar familie geweest om te eten, ik dus de plak rijst, de rest at frietjes. Vanavond gaan we maar weer eens naar een; FIESTA!
En dan hoop ik volgende week weer een stuk beter kan beginnen en weer helemaal beter ben. En dat me dit niet nog eens overkomt. Maar goed, dan heb ik dit ook weer mee gemaakt, en daar word ''dat zeggen ze dan'' alleen maar sterker van, nou dat hopen we dan maar!
Heeel veel liefs, en geniet van het weer daar! - of is het inmiddels al weer omgeslagen?- Hier was het gister echt slecht weer, heel raar, donder, bliksem en heel veel regen, terwijl het al een hele tijd 20-25 graden is.
Besos!
Anke.
P.S. AAAH BIJNA VERGETEN, IK GA DE 23 STE OKTOBER NAAR DE IGUAZU WATERVALLEN, IK KAN NIET WACHTENNNNN!!!!!!!!!! WAT HEB IK HIER VEEL ZIN IN.
Anke Anke ,je bent een kanjer !!!!
Fijn dat je weer opgeknapt bent en inderdaad je leert overal van.
liefs Mama
beterschap he! ook al ben je al bijna beter :-)
het weer is hier nog steeds lekker, 25 graden in de herfst, veel zon, dus lekker!
23ste duurt nog 3 weken hoor, ma alvast veel plezier :D