Mijn High School jaar in Argentinië.

Maand 3; De tijd vliegt.

Holaaa!

Zooo de tijd vliegt zeg, voor dat ik het in de gaten heb, ben ik nu al weer 3 maanden hier! Jeetje jeetje. Ik zal dit keer eens niet tot in detail vertellen wat ik heb gedaan, maar ik zal wat argentijnse dingen vertellen. Waar denk ik aan, als ik aan me eerste 3 maanden in Argentinië denk. Hier komen de eerste woorden die me te binnen schieten; druk, weinig slaap, veel feestjes, groot avontuur, spaans, school, blackberry's, facebook, centrum, mate, vrienden, gastfamilie, leuk, spannend, nieuw, raar, vreemd, gemis, campo, nog meer feestjes, spaanse les en nog zo veel meer.

Sommige woorden zijn logisch te vertalen, zoals spaans, leuk, feestjes etc. daar heb ik al veel over vertelt. Haha maar waarom dan blackberry's en facebook bijvoorbeeld? Nou misschien heb ik het al eens vertelt, maar dan lees je het nu nog een keer. ZONDER facebook ben je hier NERGENS. ÍÉdereen heeft facebook. Het huiswerk word op facebook gezet, de toetsen worden overlegt, er worden dingen afgesproken, foto's gepost, vriendschappen beginnen via facebook en ga maar door! Nou ben ik even blij dat ik facebook heb. Het tweede ding; Blackberry's. Het is hier echt ineens een mega haip. Hoe schrijf je Haip? Hipe? Maar goed, steeds meer mensen kopen er een, en jaa hoor, met een blackberry kun je weer de hele dag facebooken. En zo is het circeltje weer rond.

Maar als ik aan Argentinië denk, denk ik vooral aan wat een groot avontuur. Wat is het eigenlijk vet dat ik hier zit. Het begint een beetje normaal te worden, maar soms denk ik echt even van; Hallo Anke, kijk om je heen, geweldig toch?! Het is een mega groot land, je kunt wel uren rijden zonder iets van huizen of net wat tegen te komen. Het is zo uitgestrekt. Maar de verschillen tussen stad en platteland zijn wel erg groot. Op het platteland zijn gewoon weinig voorzieningen, en de mensen leven er wat meer in het verleden, zeg maar als je snapt wat ik bedoel. Terwijl de stad super welvarend is, en echt gewoon een wereld stad als een stad in Europa.

Iets wat ik ook super vind is dat we bijvoorbeeld op een vrijdag avond met zen alle gaan mate drinken. Dan komen er een paar jongens en meisjes uit me klas, en gaan we gewoon de hele tijd zitten kletsen en mate (téréré) drinken. Tv kijken, en natuurlijk niet te vergeten.. Facebooken! Want dat hoort er dan toch wel weer bij. Je mag niets missen.

Vandaag zijn dan eindelijk de verkiezingen! Jeetje, ben toch wel blij als die voorbei zijn. Wat een reclame, wat een promotie is hier aan voor af gegaan. Een oom van mij zit in de politiek, dus ik heb er veel over gehooord. In het centrum word je overladen met de folders en blaadjes, en op straat hoor je niets anders als auto's met muziek die verkondingen dat je op hun partij moet stemmen. Gister avond was het erg stil, alles was dicht, geen feestjes geen disco's niks. Er mag absoluut niet gedronken worden voor de dag van de verkiezingen. Vandaag was ik in de supermarkt want ik wilde brouwnies maken, - ze zitten nu in de oven en drijgen te mislukken AAH- Nou ik zag dus in de supermarkt dat alle alcoholische dranken ook waren afgeschermt en er stond politie, dus absoluuuuut geen alcohol. Stel dat de verkiezingen in de soep lopen.

Woensdag is er weer een of andere feestdag, en zijn we dus weer vrij van school. Vakantie's hebben ze hier niet zo veel, maar het stikt van de feestdagen. De grappigste die ik tot nu toe heb gehoord; De dag voor de Vlag. Want wat is dat ding toch belangrijk.

Over 7 nachtjes ga ik dan eindelijk naar; Las Cataratas de Iguazu! De trip is een week verzet, waar ik wel flink van baalde maar oke. Nu is het nog maar een weekje wachten. Heb er ontzettend veel zin in.

Verder heb ik gister me eerste atletiek wedstrijd gehad. We gingen met een groep van 20 personen naar Rosario. Ik heb 100 meter gerent en ver gesprongen. Het is dan toch wel heel kicken als ze dan omroepen; Anke Seuren, Baan 6! Me naam word opzich wel redelijk uitgesproken, de meeste hebben nu toch wel door dat ik geen; Ankel, Ankle, Onke of Angel maar gewoon Anke heet. En Seuren blijft lastig, maar vooral ook heel grappig. Gister op de wedstrijd ging ik even controleren hoe me naam was geschreven want het werd heel raar uitgesproken, en ja hoor; Anque. Toch wel grappig.

Na ik stop er maar weer mee. Ik vertrek dus de 30 ste oktober naar Iguazu tot en met 5 november. Daarna zal ik uitgebreid vertellen hoe het was.

Heel veel liefs xxx Anke.

p.s. Het is al bijna me verjaardag, toch wel spannend, hoe zou het zijn? 18 jaar. pfoe, en dat aan de andere kant van de wereld...

p.s.s. Gijs, ik heb even aflevering gemist gekeken, aflevering 1; het beste idee van Nederland. Jaa hoor, je stal echt de show. Haha en wat is Vinces uitvinding goed zeg, ik had daar nou ook altijd last van.

p.s.s.s. Thijs, nog proficiat met je 20 ste (?) verjaardag.

moi

hype

moi

cirkeltje

Ellen

Hee Anke!
Mooi om te horen dat het je bevalt en ook echt super leuk om die verhalen te lezen.
Maar oh.. je denkt nog steeds alleen maar aan drank :O hahahaha
xx

Heineken

Ik blijf je volgen (en stalken haha).
Maar je raad trouwens nooit hoe mijn nieuwe bijnaam hier is?! Een vriendin van Lara, me gastzusje, kon mijn naam niet meer herinneren dus toen vroeg ze maar: Hoe gaat het met Heineken. EEEH JA?! Maar niet omdat heineken nou Nederlands is, want dat weten ze toch niet. Maar omdat het er wel een heel klein beetje op lijkt. Heineken/Jenske.. Haha!
xx