Een droom week en een sprookjes feest.
Lieve lieve lieve Nederlanders.
Waar blijft de tijd, waar blijft mijn tijd? Dat is wat ik me vaak afvraag, nu las ik gewoon een ''blog tijd'' in en ga ik jullie weer op de hoogte stellen van mijn laatste avonturen. Want ik zal even alles op een rijtje zetten. Ik ben een week naar een van de mooiste plaatsen op aarde geweest; PUERTA DEL IGUAZU. Toen ik terug kwam heb ik me eerste echte Argentijnse 15 de verjaardag mee gemaakt. Hoe dat was, vertel ik jullie later. Laten we beginnen op 30 oktober in het jaar 2011. Woow dat klinkt net als op radio 2; het theater van het sentiment.
Op zondag 30 oktober was het dan eindelijk zo ver. Mijn reis me de organisatie naar Iguazu. Waar de reis heen ging maakte me op dat moment eigenlijk helemaal niets uit. Het enige wat ik dacht was; oooh eindleijk de andere weer allemaal zien en lekker onbezorgt Nederlands praten, en dat wel voor bijna een week lang! Rond 4 uur reed ik samen met me gastmoeder en gastzusjes aan naar het busstation van Santa Fe, aan de andere kant van de rivier. Toen de bus der was, was het eerste wat ik dacht; Waar zijn ze? Want iedereen was er opeens uit. Toen kwamen alle Nederlandse meisjes er aan, en was het super leuk! Nadat we alle papa's, mama's, broertjes en zusjes die mee waren naar Santa Fe hadden uitgezwaait, begon het avontuur dan toch echt! De reis is voorbij gevlogen, zonder dat ik het in de gaten had zaten we al in Misiones, een provincie in het noorden van Argentinie, wat toch wel op zoon 18 uur rijden, van mijn huis hier in Paraná ligt. Volgens mij heb ik echt 16 uur non-stop gepraat en die andere 2 proberen te slapen, maar omdat ik zo enthausiast was is dat helaas niet gelukt. Het was inmiddels al maandag en toen zijn we gelijk naar diamant mijnen geweest. Het zijn hele bekende, echt een toeristen trekker, maar ik weet de naam op dit moment niet, sorrie. Het waren mijnen die ook nog echt in gebruik zijn, en waar ik stiekem zo op de grond kleine diamantjes ben gaan zoeken samen met de gastzussen van Lisanne uit Santo tome die ook mee waren. Daarna zijn we naar onze hostel gegaan, ja ja ''MET zwembad''. Heerlijk! Want ja, hoe hoger je komt hoe warmer het word, dus het was de hele week lekker heet, maar dat viel goed uit te houden met het zwembad. Veder hebben we de hele middag lekker aan het zwembad gelegen, naar het centrum van Puerta del Iguazu geweest, - dat is de naam van het stadje- en savonds hebben we nog een argentijnse milkshake gedronken.
Inmiddels is het al weer dinsdag. Vandaag was dan echt de dag dat we in het natuurpark van Iguazu doken. We gingen naar de watervallen. We reden met een treintje naar het hoogste punt van de watervallen, en toen moesten we nog een heel stuk lopen. We hoorden het geluid van de watervallen al steeds een beetje harder, en op een gegeven moment begon het al te miezeren, we waren in de buurt! Toen zag ik al een klein beetje van de watervallen, en ik dacht al, woow. Toen kwam Kiki aan, en vertelde dat het super mooi was, maar je word echt klets nat. Nou ik ging dus snel kijken en ik kon de WAUW niet binnen houden. Wat was dat mooi! Ja echt het mooiste wat ik ooit in me leven heb gezien! Wat een natuur, wat een geweld! Prachtig! Serieus, als je ooit iets moois in de leven wil zien, dat moet je dit hebben gezien. We liepen nog verder naar andere delen van de waterval en overal waren weer kleine watervalletjes te zien, echt geweldig mooi! En ja je werd er inderdaad zeiken nat van. Toen gingen we eten in een parkje. Na het eten gingen we met een soort hele grote jeep de jungel van Iguazu in. Echt een jungel, dat is toch vet! We reden naar de rivier en toen gingen we met een boot, soort speedboot, springboot, hoe moet je dat zeggen? gingen we varen richting de watervallen. We gingen heel dicht bij de watervallen, was echt geweldig! Ik heb gehoord dat ze voorheen echt onder de watervallen door vaarden, maar er zijn laatst 2 toeristen overleden dus dat is veranderd. Maar jongens, ik typ dit alles, dus ik ben nog in leven. Maar ook dat was weer geweldig mooi. Daarna gingen we nog meer wandelen langs allemaal watervallen, en ik heb een aap en een toekan gezien! Een toekan is zoon vogel met zoon grote oranje snavel! Ook was er nog een dier waar ik de naam natuurlijk weer niet van weet, en die vreet alles wat los en vast zit. Leek een beetje op een mieren eter. Savonds toen iedereen toch wel kapot moe was hebben we nog een ijsje gegeten in het stadje, echt de beste ooit. Combinatie; dulce de leche met chocola met brownie! Heerlijk.
Op woensdag zijn we naar het 3 landenpunt geweest. Argentinië, Brazilië, Paraquay. We zijn jammer genoeg niet de grenzen over geweest, want bijvoorbeeld de mensen van Australië hebben daar geen toestemming voor, en dan is het toch met zen alle of niet. In de middag zijn we naar een soort museum park geweest. Het was een stadje zoals de mensen daar vroeger leefden. Constructies gemaakt van hele grote bomen. Ik kreeg er een beetje het indianen gevoel bij. Ook hadden ze daar maté ijs. Natuurlijk ook geprobeert, maar dan heb ik toch liever echte mate teréré. Trouwens ook dat heb ik veel gedronken deze trip. Weer in het hotel aangekomen gingen we natuurlijk weer zwemmen en savonds zijn we met zen alle naar een disco geweest in het stadje. Er was een salsa leraar en hij ging allemaal dansjes leren. Maar nee o nee, bij mij zit die argentijnse swing er echt niet in. En hoe ik het ook probeer, die komt er ook nooit in. Daarvoor moet je toch hier zijn geboren. Rond een uur of half 3 gingen we toch weer naar het hostel, de volgende dag weer een hoop te doen.
Op donderdag gingen we met een soort bus die open was weer richting de jungel! We gingen abseilen en van een kabelbaan! Super vet! Er waren 2 groepen, mijn groeg ging eerst van de kabelbaan. Achteraf maar beter ook, want bij het tweede deel werd je weer zeiken nat. Het was echt heel vet, je zoevde gewoon door de jungel heen. En overal hingen van die; volgens dinja; Linialen! die stiekem toch Lianen heten. Je weet wel van die tarzan dingen! Daarna liepen we weer een stukje en kwamen we bij twee kleine watervallen uit. Hier gingen we abseielen. Tussen de watervallen door. En jaa, dit was ook weer heel erg vet. Daarna kwam ik er weer helemaal doorweekt uit. Oftewel geslaagd! We gingen weer naar het hotel en toen we net in het zwembad plonzden, vroegen een paar andere uitwiselings mensen of we mee gingen eten in een asado restaurant. Na natuurlijk, we hadden inmiddels wel honger. Lekker weer een milanesa op een broodje gegeten, die blijven lekker! Nog een ijsje wezen eten, en toen weer lekker terug naar het hostel, beetje uitrusten. Savonds gingen we weer naar dezelfde disco, alleen waren we nu met de helft van de groep want de andere helft kon de ogen niet open houden. En zoals je weet; ik ging natuurlijk mee, want ik wil niks missen. Rond 2/3 uur gingen we deze keer toch maar weer naar het hotel, om lekker 3 uurtjes te kunnen slapen en weer op te staan.
Het was inmiddels al weer vrijdag 4 november, de dag dat we weer naar huis gingen. Na dat alles weer was ingepakt, iedereen had geontbijt, stapten we de bus weer in. Maar toen begon het, na 15 minuten rijden stopte de bus er mee. Kapot! Nou helemaal niet erg, des te langer de reis duurt! We hadden wel geluk dat de bus recht voor een vogel park kapot ging, dus ze zijn met iedereen naar dat park geweest, en hebben later nog, -omdat iedereen honger had, en het souvernier winkeltje geen eten meer had- empanadas en pizzas gegeten! Na 6 uur kwam er een nieuwe bus, en moesten we dus weer echt gaan. Maar we zouden nog naar ruienes gaan. En kapote bus of niet, we gingen toch! Het zijn ook weer echt bekende ruienes waar ik de naam ook weer van vergeten ben, maar het was heel mooi. Toen het donker was, was er nog een ligt show, het was een verhaal en dat werd geprojecteerd op de ruines of op water, heel mooi. Toen gingen we nog even wat eten voor dat de grote reis naar huis dan echt zou beginnen, natuurlijk at ik me favoriete milanesa met brood weer. En toen kon de 15 uur durende reis weer beginnen. Deze keer heb ik wel wat geslapen. Rond 9 uur in de ochtend op zaterdag 5 november was ik weer thuis.
Kapot moe en zonder stem - vind je het gek, na al dat gepraat- . Maar wat was het een reis, Het was geweldig mooi en ik zou het zo nog een keer doen! Het was super gezellig met alle andere uitwisselings studenten en om iedereen zijn verhalen te horen. En een ding was toch wel heel grappig om te zien, iedereen ziet er het zelfde uit maar dan 5 kilo dikker! En dat is niet gelogen! Ben dus gelukkig niet de enigste.
Zaterdag heb ik bijna de hele middag geslapen want savonds begon om 9 uur me eerste argentijnse 15 de verjaardag! Echt een sprookjes feest. Ik had een glitterjurkje gekocht en hakken, jaa jaa. Nou daar gingen we dan. We kwamen binnen in een soort balzaal, met allemaal tafels en een grote dansvloer. Alles was met roze dingetjes aangekleed. In het midden van de zaal was een grote trap, daar kwam ze dan met haar vader af. Het kippenvel stond op me armen. WAUW! In een roze prinsessenjurk! Echt een prinses. Jongens oh jongens, ik kan hier nog wel uren over door praten, maar ik ga er nu toch een eindje aan breien. Me handen zijn moe van het typen, ik moet nog huiswerk maken, wil me mail nog lezen, en kijken of ik nog kan skypen. En dan moet ik al weer naar spaanse les.
Maar wil je meer weten over het feest, vraag het me, misschien kan ik er nog eens wat meer over vertellen in een andere blog.
Nu ben ik dus weer thuis, en zijn de gewone dingen weer zoals ze waren. Gister ben ik met 3 meisjes van de atletiek bij een meisje thuis melk wezen drinken. Was echt super gezellig. Maandag is mijn verjaardag, vind het toch wel spannend.
Ik hoop dat ik na de zomer vakantie een opleiding kan volgen, maar dat is nog niet zeker. Kunstacedemie lijkt me super vet!
Nou ik probeer zo snel mogelijk foto's te posten, en anders neem een kijkje op me facebook pagina, daar staan al wat foto's op die andere van mij er hebben opgezet.
Heel veeel liefs xxxxxxxxxxxxx knuffels vanuit Paraná.
p.s. op 2 december begint me zomervakantie, iemand plannen om langs te komen? iedereen is welkom. haha.
p.s. morgen is het 11/11/11. Een dag dat ik eigenlijk liever in Nederland zou zitten, de opening van de carnaval op 11/11/11 is eigenlijk niet iets wat ik mag missen. Maar goed...
Wauw anke, wat een verhalen!! Supertof om te lezen wat voor avonturen je allemaal beleefd daar! Klinkt wel komisch hoor, "ik ben met drie meisjes melk wezen drinken". Wat is milanesa?
We zullen er morgen wel eentje op je drinken anks!
Heel veel liefs xxxxxxx
Hee anke, ik kan hier hele verhalen gaan typen, maar ik mis je nu al! =)
En ik ga maar eens iets verzinnen voor je verjaardag, want dat moet een topperd worden!
xxxxx
Oh, ik ben zo superjaloers! Echt tof dat je zoon dingen allemaal meemaakt! Ik ga je ook mailen, mag je ook nog wat van mijn saaie leven horen:P
Tjonge Anke,
Je beleeft veel daar in het verre Argentinië! Ongelooflijk!
Oh, wat lekker, de zomer tegemoet. Hier wordt het steeds minder warm. Echt herfst...
wauw anke! wat een verhaal! heeeeeel leuk om te lezen!
ik ga je weer eens een mailtje sturen, vanuit het frisse nederland..:)
Hieperdepiep HOERA
Ons Ank 18 jaar.
PROFICIAT en een geweldige dag gewenst!!!
Liefs mams
Hey Ank
Allereerst nog van harte meid!,heerlijke verhalen altijd,nemen ze je nooit meer af. bij ons alles goed,is nog steeds best druk op de zaak.liefs van allemaal,en we missen je,er wordt toch minder gepoetst in de keuken nu jij er niet meer bent xxx