Mijn High School jaar in Argentinië.

Zomervakantie in Argentinië.

Hola hola hola!

De 4 maanden school op ´´Escuela del CAE´´ zitten er al weer op! dat ging snel, en wat is daar een hoop gebeurd. Vooral dingen waar ik nog steeds versteld van sta, gekke en grappige dingen. Maar het eerste waar ik aan denk als ik aan mijn 4 maanden school hier denk is; wat was dat een ROTZOOI. Een ongeregeld zooitje. Iedereen deed waar hij of zei op dat moment zin in had, en weinig resepct voor leraren. 2 leraren hadden het goed voor elkaar. Leraar filosofie en leraar etiek. Vooral die van etiek had het goed voor elkaar, we zaten altijd al klaar in het lokaal iedereen op zijn plaats en vaak zelfs al de ''carpeta'' (klappertje met al je schoolwerk) open. Deze twee lerearen hadden de klas echt onder controle en iedereen luisterde altijd. Ik snap niet waarom dit alleen maar 2 van de minstens 15 leraren lukte.

Maar okee, nu een paar vreemde en gekke gebeurtenissen dit jaar. Ik weet nog een dag toen Rosi, een meisje uit me klas riep; Anke, Anke Vini! (kom hier!) de jongens gingen met zijn alle om de kast met kluisjes heen staan die tegen de muur van het lokaal staat. Een jongen ging op de kast staan en sprong toen op de groep met jongens. Ze gingen met zen alle door de klas rennen en echt alles viel om, en er brak een kast deur af. Overigens heeft nooit een leraar er naar gevraagt, hoe het kwam dat die kastdeur was afgebroken. <-- ook een groot verbazings punt!

Alle maar dan ook alle tafels waren altijd ondergekladderd. Als het dan wel niet met antwoorden van de toets was, dan was het wel met hun favoriete tekening.. ; het mannelijks geslachtsdeel om het maar netjes te zeggen. Alles word er mee onder gekladderd. En het leukste vonden ze wel om het te tekenen op etui's of klappertjes. De hele 4 maanden heb ik mijn roze etuitje, dat ik had gekregen van me gastzus, schoon gehouden. Laatste lesdag van het jaar, laatste les, laatste 5 minuten. Anke kijk eens! Ja hoor vanaf toen liep ik ook rond met een etui met tekening. Gelukkig heb ik inmiddels al een andere gevonden.

Deze dingen werden wel allemaal gedaan door de jongens, maar wat wil je met een klas met 17 jongens en 6 meisjes, met mij er bij 7 meisjes.

Ook liepen er veel zwerfhonden rond op school, maar dat is heel gewoon want die lopen hier overal heel veel rond. Maar het leuke vinden ze dan, om die honden de klas mee in te lokken. En een keer was echt het toppunt; een hond in een kluisje! De leraar kwam binnen en vroeg; is hier een hond? WAF! En daar kwam hij het kluisje uit.

Jaa zo zijn er veel rare en vreemde dingen gebeurt. Het was niet altijd even leuk, en ik had ook zeker niet altijd even veel zin in school. Soms was het erg saai, verstond ik hele dagen niets. Maar dan was er altijd wel een ding die je hele dag goed maakte. Voorbeeld een leuke gymles of een leuk tussen uur. Ook waren ze vaak erg geintreseerd hoe dingen in Nederland gaan. Vooral naar de muziek tijdens het uitgaan, de voetballers en alles wat legaal is in Nederland en niet hier. En ze waren elke keer weer verbaast over hoe ik engels kon praten. Jeetje! Wauw, dat leek wel een echte engelse. Haha, en dat terwijl meneer Huisman me toch altijd maar een 3 gaf. Dat zegt wel wat over de verschillen.

Toen op het eind van het school jaar moest ik ook nog een vak herkansen. Wiskunde. Ik had een 3 gehaald. Overigens bij lange na niet het slechtste punt van de klas. Woow, zelfs Anke heeft het beter gedaan dan mij.. aldus een aantal jongens uit me klas. Want hier als je een vak niet met een 6 hebt afgesloten moet je het herkansen en midden december nog een toets van maken. Als je die niet haalt heb je nog een kans in februari, en als je die niet haalt nog in maart, en als je die niet haalt dan ben je wel een hopeloos geval en mag je een jaartje overdoen. Maar voor het zo ver is moet er wel heel veel verkeerd gaan. Oftewel iedereen gaat vrijwel altijd over! <-- ook een groot verbazings punt.

Nou ik zou eigenlijk 20 december wiskunde moeten herkansen. Maar ik ga van 17 tot 19 december met de organisatie naar Buenos Aires, dus me wiskunde leraares (die overigens heel leuk is) vond dat geen goed idee om dan op 20 december wiskunde te herkansen. Dus dat heb ik afgelopen week al gedaan. 3 uur lang een toets zitten maken en om de 10 minuten uitleg vragen of wat betekent dit dan wel niet? te vragen. Na 3 uur vond ze het mooi geweest en kon ik tevreden naar huis want ik had het; GEHAALD. Ook ben ik nog 2 keer naar school geweest voor de laatste examens van engels, ik hoop dat dat wel goed zit. 19 december als ik in Buenos Aires zit krijgen we daar de punten van.

Nu zit de school er dus echt helemaal op en is de zomervakantie al begonnen. Ik was hier een beetje bang voor. 3 maanden zomervakantie, dat is wel erg veel zeg. Maar er zitten al 2 weken op en heb me tot nu toe nog geen seconde verveeld. Ben naar Rosario en 2 keer naar Santa Fe geweest. Ben naar 2 recepcionen geweest, dat zijn de feestje van het afstudeer jaar. Zoiets als een Prom in Amerika. Met jurken en alles er op en er aan. Films wezen kijken met vriendinnetjes. Uiteten met vriendinnetjes. Rondhangen op de sportclub en alle soorten fitness uitproberen. Nee tot nu toe heb ik me nog niet verveeld.

Begin januari ga ik wisselen van gastgezin, ik weet hier nog helemaal niets over. Ze zijn op zoek naar een school met meer creative vakken, dit heb ik aangegeven dat ik dit wilde, en nu moet ik afwachten. Van 6 tot 14 januari ga ik vrijwilligers werk doen in Bariloche, dat is meer in het zuiden van Argentinië. Daarna is er van 14 tot 20 januari nog een reisje in Bariloche, waar ik ook over na zit te denken om mee te gaan. Dus de maand januari breng ik bijna helemaal door in Bariloche. Dan is er in februari nog een reis naar het zuiden. Het eind van de wereld. Dit kost echt een heleboel geld, maar sorrie mam en pap, ook dit mag ik echt niet missen. En dan begint in maart de school weer. Waar, hoe en wat. Ik heb geen idee, en wacht rustig (noujaaa rustig, ik wil het zo onderhand wel weten) af.

Vandaag ga ik nog naar de club en ga ik naar zwemles, dat is lang geleden dat ik dat heb gedaan, baandjes trekken etc. (oooh nu ik daar aan denk moet ik niet vergeten een badmuts te kopen. Jaaa dat is hier verplicht, en heel erg lelijk). Daarna heb ik atletiek. Van de week ga ik denk ik gewoon naar al mijn sport activitetien, spaanse les etc. Vrijdag hebben we afsluiting van de atletiek, gaan we de hele middag naar het strand en savonds een asado. Dan ga ik op zaterdag, heel vroeg (6 uur!) met de bus naar Rosario en gaan we naar BUENOS AIRES! Ik heb er echt heeel veel zin in!

Nu ga ik weer stoppen want ik heb weer een enorm lange blog geschreven. Met mij gaat trouwens alles goed, ben nu denk ik toch wel een beetje ingeburgert en heimwee, nee dat heb ik helemaal niet. Wel dat ik jullie natuurlijk mis! Een ding ben ik vergeten; IK SPREEK SPAANS! haha, ik kan het nu denk ik toch wel met trots zeggen, ik kan spaans! jes jes jes! Natuurlijkj is het niet perfect, en rammelt het van de gramatica fouten en af en toe versta ik iets niet. Maar toch, jeetje, wat gaat het leren van een taal eigenlijk snel. Achteraf gezien. Want op het begin kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan, en is het heel frustrerend dat je niets verstaat, maar nu kan ik het :-D!

Heeel veeel liefs van uit het overhitte Argentinië. Het is hier elke dag wel zoon 30 graden of meer! Pfff...

Jullie Ank.

laurie

heee ank, leeeuk om weer te horen!
haha en spaans, wow goed van je!!
veel plezier in buenos airess
bisous laurie your high school mate!

Benigna

Fijne zomervakantie! V
eel plezier in Buenos Aires.
Enne, een bijzondere reis naar het zuiden,
nee die mag je echt niet missen, toch...

ronnie

ach pa verkoopt wel een moter!!!!!! haha hë alles doen joh niks missen er is mar een leven en da moet un goei zijn. doeiiii ronny

papa jos

gezocht: suikeroom Hoeft geen familie te zijn

Roel

Aaah, leuk verhaal weer Ank! Volgens mij ga jij die zomervakantie van je wel doorkomen (hier wachten we nog steeds op sneeuw..) Echt super super super veel plezier in Buenos Aires, volgens mij is dat echt geweldig!